Водич за раса

Сè за расата Бул Териер

Бул териерот е силен, тврдоглав и многу симпатичен. Многумина мислат дека тој е познатиот Пит Бул, но тој е сосема поинаков, и физички и психолошки. Семејство: териер, мастиф (бик) АКЦ Група: Териери...

Сè за расата Стафордшир Бул Териер

Семејство: териер, мастиф (бик) АКЦ група: териери Површина на потекло: Англија Оригинална функција: лов на стаорци, борбено куче Просечна машка големина: Висина: 45-48 cm, Тежина: 15-18 kg Просечна ж...

Сè за расата Шиба Ину

Шиба е многу симпатична раса и добива се повеќе обожаватели во Бразил, но може да биде многу сомнителна и тешка за дружење, многу е чувствителна на казна и никогаш не треба да се карате или да ја удир...

Сè за расата Бостон Териер

Многумина го мешаат бостонскиот териер со францускиот булдог, но во реалноста тие се многу различни кучиња во нивните личности. Очекуван животен век: 13 до 15 години Легло: 4 кученца во просек...

Сè за расата Јоркшир Териер

Областа Јоркшир во Англија е позната по производство на добри животни и се верува дека Јоркшир не бил „несреќен случај“, туку резултат на намерно вкрстување помеѓу различни териери, најверојатно вклуч...

Сè за расата Пиншер

Пиншер е многу честа раса во Бразил и исто така е многу збунет со Чивава, но нивните личности се сосема различни. Прочитајте сè за нив! Семејство: териер, пиншер АКЦ група: играчки Површина на потекло...

Сè за расата англиски булдог

Англискиот булдог е низок, силен и многу послушен. Тоа е тип кој сака кауч, има мирен темперамент и како и повеќето кучиња, сака да биде близок со човечкото семејство. Еве 25 причини зошто не треба д...

Сè за расата Џек Расел Териер

Џек Расел е една од најнемирните раси што постојат и многу луѓе избираат да го чуваат ова куче во стан поради неговата мала големина, што е грешка, освен ако не го шетате неколку часа на ден. Други им...

Сè за расата боксер

Боксерот е разигран и одличен за деца. Му треба двор и многу простор за трчање и вежбање. Семејство: говедско куче, мастиф АКЦ група: Работници Површина на потекло: Германија Оригинална функција: кори...

Сè за расата Кавалиер Кинг Чарлс Спаниел

Кингот на Кавалер Чарлс Спаниел плени со својот приврзан поглед и смиреното однесување. Идеално куче е за цело семејство, сака деца, постари и е многу толерантно. Во Бразил, расата сè уште не е широко...

Сè за расата Чивава

Чивава е најмалата раса на кучиња во светот и маѓепсува со својата големина и нејзиниот нежен и приврзан поглед. Мора да бидете внимателни со нив низ куќата, бидејќи се многу мали, особено кога се к...

Сè за расата Лабрадор

Кутрињата лабрадор се многу слатки и симпатични. И како возрасни тие се исто толку пријателски расположени како и секогаш. Популарна раса ширум светот која освојува сè повеќе срца. Семејство: пес, куч...

Скролај на врв