10 racat që heqin më pak qime

Nëse jeni duke kërkuar për një qen që nuk i bie shumë qime, ne kemi përgatitur një listë që do t'ju ndihmojë. Në përgjithësi, qentë me flokë të gjatë janë qentë që heqin më pak qime, ndryshe nga sa mendojnë shumë njerëz.

Shihni këtu racat që derdhin më shumë qime.

Shumë njerëz mendojnë se qentë që keni flokë të shkurtër dhe pak flokë, por kjo nuk është e vërtetë. Racat me flokë të shkurtër si Pug, Bulldog francez, etj, lëshojnë shumë më tepër qime. Racat me gëzof dhe të brendshme si Shepherd Gjerman, Labrador etj, gjithashtu lëshojnë shumë qime.

Shihni këtu racat që derdhin më shumë dhe ato që derdhin më pak:

Nëse qimet e qenit tuaj po bien shumë, shihni këtu për rënien e flokëve dhe çfarë mund të jetë ajo. Ndonjëherë mund të jetë vetëm periudha e vitit, ose ai mund të ketë një sëmundje të tillë si alergji, dermatit, zgjebe ose dietë të dobët.

Shikoni videon me dermatologen dhe veterinerin Michelle Camargo duke shpjeguar për vjeshtën flokët:

Le të shkojmë te lista!

1. Bichon Frisé

Shih këtu gjithçka rreth Bichon Frisé.

2. Brussels Griffon

Shih këtu gjithçka rreth Brussels Griffon.

3. Qen me kreshtë kinez

Shih këtu gjithçka rreth Qenit me kreshtë kineze.

4. Zagar

Shih këtu gjithçka rreth Zagarit.

5. Komondor

6. Maltez

Shih këtu gjithçka për maltezët .

7. qimedredhur

Shih gjithçka rreth qen qimedredhur këtu.

8. Lhasa Apso

Shih gjithçka këtu rreth Lhasa Apso.

9. Shih Tzu

Shih këtu gjithçka rreth Shih Tzu.

10. Yorkshire

Shihni këtu gjithçka rreth Yorkshire.

Si të edukoni dhe rritni një qen në mënyrë perfekte

Mënyra më e mirë për ju për të edukuar një qen është përmes Krijimi gjithëpërfshirës . Qeni juaj do të jetë:

i qetë

Sjellet

i bindur

pa ankth

pa stres

Pa frustrim

Më i shëndetshëm

Ju do të jeni në gjendje të eliminoni problemet e sjelljes së qenit tuaj në një mënyrë empatike, respektuese dhe pozitive:

– urinoni jashtë vend

– lëpirja e putrave

– posesiviteti me sendet dhe njerëzit

– injorimi i komandave dhe rregullave

– lehja e tepërt

– dhe shumë më tepër!

Kliko këtu për të mësuar rreth kësaj metode revolucionare që do të ndryshojë jetën e qenit tuaj (dhe tuajën gjithashtu).

Lëviz në Krye