Fërkimi i prapanicës në dysheme - Gjëndrat anale

Disa qen, në një fazë të jetës së tyre, fillojnë të tërheqin prapanicën e tyre në tokë, sikur të ishin duke e kruar. Shpesh mund të jetë një krimb, i cili shkakton kruajtje në rajonin e anusit. Një arsye tjetër shumë e zakonshme është se ai mund të ketë nevojë për shtrydhje/zbrazjen e gjëndrave anale. Qeni juaj mund të ketë ende diçka të mbërthyer në fund, një copë bari, rriqra, feçe ose qime. Para së gjithash, kontrolloni nëse ka diçka që po shqetëson qenin tuaj.

Zbrazja e gjëndrave anale është një procedurë e thjeshtë që mund ta bëni në shtëpi. Nëse qeni juaj është i egër, ju rekomandojmë që t'i vendosni një surrat përpara procedurës.

Kujdes:

– Nëse keni ndonjë pyetje ose shqetësim në lidhje me këtë procedurë , Konsultohuni me veterinerin tuaj përpara se ta provoni .

– Merrni mjaft peshqirë letre në mënyrë që të mund ta përsërisni procesin disa herë derisa të përfundoni.

– Qentë në përgjithësi do bëhu më elektrik pasi të përfundojë procedura.

– dhe lëngu është i pastruar ose i përgjakshëm, duhet të konsultoheni me veterinerin për të kontrolluar se nuk ka infeksion.

– Qentë më të vegjël do të duhet të t'i nënshtrohen kësaj procedure me më shpesh se qentë më të mëdhenj.

- Rritja e marrjes së fibrave mund ta ndihmojë qenin tuaj të nxjerrë normalisht përmbajtjen e gjëndrave të tij anale, duke reduktuar nevojën për këtë procedurë.

Qentë që i fërkojnë fundevenë dysheme:

Si të zbrazni gjëndrat anale në shtëpi

1. Merrni 3 ose 4 peshqirë letre të lagura

2. Vishni doreza gome

3. Drejtojeni pjesën e pasme të qenit larg jush

4. Ngrini bishtin e qenit për të ekspozuar anusin

5. Gjeni gjëndrat anale sipas imazhit (zakonisht në një kënd si ora 4 dhe 8 në një orë). Nëse gjëndrat janë plot ju duhet të ndjeni pak kallo kur i shtypni ato.

6. Shtrydheni butësisht duke mbajtur një peshqir letre për të thithur lëngun që do të dalë.

7. Përsëriteni procesin derisa gjëndrat të zbrazen.

8. Kur të mbaroni, lani pjesën e poshtme të qenit për të zvogëluar erën.

9. Nëse është e mundur, këshillohet ta bëni këtë gjatë banjës së tij.

Mos harroni: nëse nuk jeni të sigurt ose të pasigurt nëse gjëndrat anale duhet të jenë bosh, merrni qeni te veterineri.

Si të edukoni dhe rritni një qen në mënyrë perfekte

Metoda më e mirë për ju për të edukuar një qen është nëpërmjet Mbarështimit Gjithëpërfshirës . Qeni juaj do të jetë:

i qetë

Sjellet

i bindur

pa ankth

pa stres

Pa zhgënjim

Më i shëndetshëm

Do të jeni në gjendje të eliminoni problemet esjellja e qenit tuaj në mënyrë empatike, respektuese dhe pozitive:

– urinim jashtë vendit

– lëpirja e putrave

– posesivitet me objektet dhe njerëzit

– injoroni komandat dhe rregullat

– lehjen e tepërt

– dhe shumë më tepër!

Klikoni këtu për të mësuar rreth kësaj metode revolucionare që do të ndryshojë jeta e qenit tuaj (dhe e juaja gjithashtu).

Lëviz në Krye