Gjithçka rreth American Cocker Spaniel

American Cocker Spaniel është i gëzuar, i lidhur dhe i pëlqen të kënaqë pronarin e tij. Atij i pëlqen të jetë gjithmonë pranë familjes së tij dhe nuk mund të bëjë pa një shëtitje në fshat.

Familja: Gundog, Spaniel

Zona e origjinës: Shtetet e Bashkuara

0 0>Funksioni origjinal: për të trembur dhe për të kapur zogjtë

Madhësia mesatare e mashkullit: Lartësia: 36-39 cm, Pesha: 10-13 kg

Madhësia mesatare e femrës: Lartësia: 34-36 cm, Pesha: 10-13 kg

Emrat e tjerë: Cocker Spaniel

Pozicioni në renditjen e inteligjencës: Pozicioni i 20-të

Standardi i racës: kontrolloni këtu

Energjia
Pëlqen të luash lojëra
Miqësi me qentë e tjerë
Miqësi me të huajt
Miqësia me kafshët e tjera
Mbrojtja
Toleranca ndaj nxehtësisë
Tolerancë ndaj të ftohtit
Nevoja për ushtrime
Bashkimi me pronarin
Lehtësia e trajnimit
Roja
Kujdesi për higjienën e qenve

Origjina dhe historia e racës

Versioni amerikan i Cocker Spaniel rrjedh nga anglishtja Cocker Spaniel. Në fund të viteve 1800, shumë Cockers anglezë u sollën në Amerikë, por gjuetarët amerikanë preferuan një qen pak më të vogël për thëllëzat dhe zogjtë e tjerë të lojërave të vegjël. Si, saktësisht, u edukua ky Cocker më i vogël,ende nuk është e qartë; disa thonë se Obo II, i lindur në 1880, ishte i pari Cocker i vërtetë amerikan. Por ka prova të tjera që tregojnë një kryqëzim midis Cocker-it anglez dhe lodrës edhe më të vogël Toy Spaniel (i cili gjithashtu erdhi nga i njëjti paraardhës). Në fillim, Cockerët Amerikanë dhe Anglez konsideroheshin variacione të së njëjtës racë, por ato u ndanë zyrtarisht nga AKC (American Kennel Club) në vitin 1935. Edhe pse Cockers ishin tashmë të njohur, Cocker-i Amerikan u rrit në popullaritet pas kësaj ndarjeje dhe mbeti një një nga racat më të njohura të të gjitha kohërave në Amerikë. Në fakt, ai ishte raca më e njohur për shumë vite. Aq popullor sa përfundoi duke u ndarë në tre lloje ngjyrash: e zeza, me ngjyra dhe ASCOB (Çdo ngjyrë e ngurtë ndryshe nga e zeza), emri i dhënë ngjyrave të forta përveç të zezës. Vetëm kohët e fundit popullariteti i tij ka arritur në Angli, ku u njoh nga Klubi i Kennelit Anglez në vitin 1968 dhe ka fituar gjithnjë e më shumë admirues.

Temperamenti i Cocker Spaniel Amerikan

Kjo Raca njihet si Cocker "i lumtur" dhe emri i përshtatet mirë. Ai është lozonjar, i gëzuar, i sjellshëm, i ëmbël, i ndjeshëm, i pëlqen të kënaqë dhe u përgjigjet dëshirave të familjes. Dihet se ai ruan instinktet e tij të gjuetisë, por është kurioz dhe do t'i pëlqejë një shëtitje në fshat. Ai është gjithashtu në shtëpi në qytete dhe është i lumtur të kënaqë të tijënnevoja për stërvitje duke ecur me zinxhir. Disa lehin shumë; disa janë tepër të nënshtruar.

Kujdesi për një Cocker Spaniel Amerikan

Megjithëse i pëlqen të rrëmbehet, Cocker-i gjithashtu ka nevojë për stërvitje adekuate dhe shëtitje të gjata me zinxhir. Veshja e Cocker ka nevojë për më shumë kujdes se shumica e racave, por veshja mund të mbahet e shkurtër. Për të mbajtur pallto të bukur, ajo duhet të lahet dhe të krehet dy deri në tre herë në javë, përveç prerjes dhe prerjes profesionale çdo dy deri në tre muaj. Kushtojini vëmendje të veçantë pastrimit të syve dhe veshëve të kësaj race. Putrat plot lesh priren të grumbullojnë papastërti. Cocker nuk është mendërisht i aftë të jetojë jashtë; por ai është një qen aq social sa nuk ka kuptim ta dëbojmë nga shtëpia. Kokerët kanë tendencë të jenë mbipeshë.

Lëviz në Krye