Gjithçka rreth Qenit të Gjedheve Australiane

Qeni Australian Cattle Dog është super inteligjent dhe besnik ndaj pronarit të tij. Shumë janë të apasionuar pas kësaj race që ka nevojë për shumë stërvitje për të qenë të lumtur. Një emër popullor për racën është Heeler blu, i cili në fakt është një nga ngjyrat e veshjes së saj.

Familja: Herding, Raising

AKC Group: Shepherds

Zona e ​​Origjina: Australi

Funksioni origjinal: Livestock

Madhësia mesatare e mashkullit: Lartësia: 45-50 cm, Pesha: 15-20 kg

Madhësia mesatare e mashkullit: femër: Lartësia : 43-48 cm, Pesha: 15-20 kg

Emrat e tjerë: thembra Queensland, thembra blu/e kuqe

Pozicioni i renditjes së inteligjencës: Pozicioni i 10-të

Standardi i racës: kontrolloni këtu

Energjia
Më pëlqen të luaj lojëra
Miqësi me qentë e tjerë
Miqësi me të huajt
Miqësi me kafshët e tjera
Mbrojtje
Toleranca ndaj nxehtësisë
Toleranca ndaj të ftohtit
Nevoja për ushtrim
Lidhja me pronarin
Lehtësia e trajnimit
Roja
Higjiena kujdesi për qenin

Origjina dhe historia e racës

Në vitet e para Nga vitet 1800, zona të mëdha toka në Australi u bë e disponueshme për rritjen e bagëtive. Bagëtitë e rritura në këto troje ishin bërë aq të egra dhe të padisiplinuara saracat tradicionale evropiane që kishin qenë të dobishme në zbutjen e bagëtive nuk ishin më të përshtatshme për këtë punë. Duhej një qen që mund të përballonte distanca të gjata në terrene të vështira në vapë dhe të kontrollonte bagëtinë pa leh (gjë që shërbente vetëm për ta bërë bagëtinë edhe më të egër). Në 1840, një burrë i quajtur Hall kaloi disa Collies Blue Smooth Highland me Dingos duke prodhuar një lloj të njohur si Heelers. Një mashkull veçanërisht i rëndësishëm ishte një qen i quajtur Bentleydog, i cili besohet të jetë përgjegjës për njollën e bardhë që gjendet në kokën e Qenve të Cattle Australian të sotëm. Mbarështues të tjerë kryqëzuan Heelers e tyre me raca të tjera, duke përfshirë Bull Terrier, Dalmatian dhe më vonë Kelpie me ngjyrë të zezë, një racë e qenve të bagëtive të deleve. Rezultati ishte një qen me instinktet e tufës së Collie dhe Kelpie; ashpërsia dhe stili i qetë i Dingos; dhe sensi i përbashkët dhe instinkti mbrojtës i dalmatit, të gjitha me një stil palltoje me model. Ndërsa qentë u bënë jetik për industrinë blegtorale të Queensland, ata fituan emrin Queensland Blue Heeler. Më vonë ata u bënë të njohur si Heeler Australian, dhe më në fund Qeni Australian Cattle. Në 1897 u krijua një standard për racën me theks në tiparet e saj Dingo. Qenit Australian Cattle iu desh shumë kohë për të mbërritur në Amerikë, ndoshta për shkak të ngjashmërisë së tij me racat e barinjve tashmë.themeluar. Kur iu dha rasti, ai tregoi vlerën e tij dhe u pranua shumë mirë si bari dhe si kafshë shtëpiake. AKC e njohu racën në vitin 1980, dhe që atëherë ai është bërë një qen show shumë i aftë, pa humbur funksionet e tij kryesore.

Temperamenti Australian Cattle Dog

Inteligjent, rezistent, i pavarur , me vullnet të fortë, energjik dhe të palodhur: këto janë tiparet kryesore të një bariu të bagëtive dhe ato janë tiparet e Qenit Australian Cattle. Ky qen ka nevojë për një profesion ose ai do të gjejë diçka për të bërë vetë. Duke pasur parasysh sfidat mendore dhe ushtrimet e rënda fizike çdo ditë, ai është një nga qentë më të bindur dhe një shoqërues shembullor në aventura. Ai ka prirjen të thithë nga thembra e fëmijëve që vrapojnë.

Si të stërvitni dhe edukoni në mënyrë perfekte një qen

Mënyra më e mirë për ju për të rritur një qen është nëpërmjet Mbarështimit gjithëpërfshirës . Qeni juaj do të jetë:

i qetë

Sjellet

i bindur

pa ankth

pa stres

Pa zhgënjim

Më i shëndetshëm

Ju do të jeni në gjendje të eliminoni problemet e sjelljes së qenit tuaj në një mënyrë empatike, respektuese dhe pozitive:

– urinoni jashtë vend

– lëpirja e putrave

– posesiviteti me sendet dhe njerëzit

– injorimi i komandave dhe rregullave

– lehja e tepërt

– dhe shumë më tepër!

Kliko këtu për ta ditur këtëmetodë revolucionare që do të ndryshojë jetën e qenit tuaj (dhe tuajën gjithashtu).

Si të kujdeseni për një qen australian të gjedheve

Qeni Australian Cattle Dog u krijua për të qenë aktiv dhe i palodhur. Ai ka nevojë për shumë aktivitet fizik dhe mendor, shumë më tepër sesa një ecje e thjeshtë me zinxhir. Një vrap i mirë ose një stërvitje e gjatë, së bashku me klasat e bindjes dhe sfida të tjera intelektuale, janë thelbësore çdo ditë. Qeni i Gjedheve Australiane është më i lumtur kur ka disa punë për të bërë. Qeni Australian Cattle duhet të krehet ose krehet çdo javë për të hequr qimet e vdekura.

Lëviz në Krye