raca më pak inteligjente

Inteligjenca e një qeni është relative. Stanley Coren shkroi një libër të quajtur Inteligjenca e Qenve, ku renditi 133 raca. Inteligjenca e Coren bazohet në numrin e përsëritjeve që ka marrë çdo garë për të mësuar një komandë të caktuar.

Shihni renditjen e plotë këtu dhe si shkoi studimi.

Le të shkojmë te garat:

1. Afgan Hound

2. Basenji

3. Bulldog anglez

4. Chow Chow

5. Borzoi

6. Bloodhound

7. Pekinez

8. Beagle

9. Basset Hound

10. Shih Tzu

Buldogu anglez është i 77-ti në renditjen e inteligjencës

Lëviz në Krye