Si ta inkurajoni qenin tuaj të pijë më shumë ujë

Ashtu si njerëzit, edhe qentë kanë nevojë të pinë shumë ujë për të qëndruar të shëndetshëm dhe për funksionimin e përsosur të organizmit.

Qentë me nivele të larta energjie priren të pinë më shumë ujë sesa qentë më të qetë, por të gjithë duhet të pini shumë ujë gjatë ditës.

Mungesa e ujit mund të shkaktojë probleme me veshkat, pasi qentë përfundojnë duke urinuar më pak dhe në këtë mënyrë çlirojnë më pak papastërti nga trupi.

Këshilla për qenin pro pini më shumë ujë

Mbajeni ujin gjithmonë të freskët

Uji i ndenjur “i vjetër” nuk është shumë interesant për qentë, ata e pëlqejnë ujin e freskët. Ndryshoni gjithmonë ujin në tenxhere, edhe nëse ai nuk ka mbaruar.

Vendosni akull në ujë

Qentë shpesh duan të luajnë me akull. Nxiteni të luajë me akullin dhe më pas vendosni kuba akulli brenda tenxhere me ujë. Kështu ai do të përpiqet të marrë akullin dhe me këtë do të përfundojë duke pirë ujë.

Shpërndani tenxhere nëpër shtëpi

Ashtu si njerëzit, edhe qentë mund të jenë shumë dembel për të pirë ujë ose thjesht harroni të pini. Vendosni disa tenxhere me ujë, për shembull, pranë tenxheres së ushqimit, afër shtratit, në dhomën e ndenjes, dhomën e gjumit, kuzhinën dhe vendet ku zakonisht luan qeni juaj. Do të zbuloni se ai do të shkojë në tasin e ujit më shpesh se më parë.

Përdorni një pije automatike

Pijetësit automatikë e mbajnë ujin më të freskët për më gjatë dhekjo ndihmon qenin të interesohet për ujin. Ne rekomandojmë pijen TORUS, i cili shitet në Gjenerata e kafshëve shtëpiake . Për të blerë, klikoni këtu.

Torus është një shatërvan revolucionar pijesh. Ka një filtër të karbonit të aktivizuar, domethënë mund të vendosni ujë nga lavamani. Përveç kësaj, ai e mban ujin e ruajtur gjithmonë të freskët. Ka nje siperfaqe jo te rreshqitshme per te mos rreshqitur ne dysheme dhe mund ta mbushni me uje dhe ta merrni me vete ne udhetime dhe shetitje pasi uji nuk del.

Duke ndjekur këto këshilla qeni juaj do të pijë më shumë ujë dhe ju do të qëndroni më të shëndetshëm! :)

Lëviz në Krye