Si ta trasni qenin

Para se të fillojmë të flasim për këtë, është e rëndësishme të dini se qeni juaj duhet të ketë një peshë ideale, as shumë të dobët dhe as shumë të trashë. Obeziteti i qenit është një problem serioz që mund të çojë në disa komplikime shëndetësore dhe të shkurtojë jetën e qenit tuaj.

Ashtu si ne njerëzit, shëndoshja nuk është çështje e të ngrënit më shumë kalori për të arritur këtë objektiv. Është e rëndësishme të keni ushqim CILËSOR për të shtuar peshë me shëndet dhe pa asnjë dëm për jetën. Prandaj, nëse e ushqeni qenin tuaj në mënyrë të gabuar, si për shembull, duke i dhënë ëmbëlsira, yndyrë (djathë) ose bukë, mund t'i bëni shumë dëm qenit tuaj dhe madje ta bëni atë diabetik. Shikoni këtu ushqimet toksike për qentë.

Shihni më poshtë imazhin që tregon se si qeni juaj duhet të shikojë peshën ideale:

Arsyet pse qeni të të humbni peshë

Ushqim me cilësi të dobët

Është e rëndësishme që t'i jepni qenit tuaj një ushqim Super Premium. Racionet standarde dhe premium kanë më pak cilësi ushqyese dhe mund të mos plotësojnë të gjitha nevojat e qenit tuaj. Shikoni furnizimet Super Premium këtu.

Ushqim natyral i prodhuar keq

AN është një stil ushqimi i bërë me ushqim natyral në vend të ushqimit. Megjithatë, menyja duhet të hartohet nga një veteriner nutricionist dhe jo nga kreu i mësuesit. Pronarët zakonisht nuk e dinë se për çfarë lëndësh ushqyese ka nevojë qeni i tyre,kjo është arsyeja pse ndjekja mjekësore është shumë e rëndësishme.

Mbetjet e ushqimit

Shumë njerëz zëvendësojnë ushqimin me mbetje ushqimore, duke menduar se po bëjnë diçka të mirë për qenin . Por ushqimi ynë nuk është i përshtatshëm për qentë, ne kemi organizma të ndryshëm. Shikoni këtu pse nuk duhet t'i jepni ushqim të mbetur qenit tuaj.

Sëmundjet

Disa sëmundje i bëjnë qentë të humbin peshë ose të kenë vështirësi për të fituar peshë. Përpara se të dëshpëroheni, çoni qenin tuaj te veterineri për një kontroll të plotë dhe eliminoni çdo problem shëndetësor.

Refuzimi i ushqimit

Disa qen mund të sëmuren nga ushqimi dhe të refuzojnë të hanë. Refuzimi i ushqimit mund të jetë gjithashtu për shkak të dhimbjes, sëmundjes apo edhe nxehtësisë.

Shiko videon tonë më poshtë rreth qenve që sëmuren nga ushqimi dhe si ta zgjidhni këtë problem:

Lëviz në Krye