Epo, ndonjëherë ndodhin aksidente. Ose sepse qeni është një qenush dhe nuk është trajnuar ende për të urinuar dhe jashtëqitur në vendin e duhur, ose sepse qeni dëshiron të tërheqë vëmendjen duke bërë biznesin e tij në vendin e gabuar, ose edhe sepse për ndonjë arsye tjetër përfundon duke u urinuar ose derdhje në dyshemenë e Shtëpisë. Disa këlyshë nuk mund ta kontrollojnë veten dhe urinojnë pa dashje.

Këtu janë shkaqet e mundshme të urinimit në vendin e gabuar.

Sa herë që qentë urinojnë ose defekojnë disa kimikate specifike shkaktojnë erën karakteristike. Era e këtyre substancave shkakton një refleks eliminues jo ndryshe nga "territori i shënuar" i të afërmve të tyre të egër. Qentë kthehen natyrshëm në zonën ku këto aroma janë të pranishme, duke krijuar një territor të shënuar me erë ku ata kthehen shpesh për të defekuar. Domethënë, nëse diku është plot me urinë ose jashtëqitje (për shembull në dhomën e ndenjjes), ndoshta do ta bëjë sërish aty për aty. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të pastroni shumë mirë.

Kjo sjellje instinktive mund të ndihmojë në trajnimin e këlyshëve, pasi ata i lidhin aromat e tyre me vendin që duhet të kthehen për të evakuuar. Fatkeqësisht, aromat e lidhura me vendet mund të jenë gjithashtu një pengesë për stërvitjen nëse (dhe kur) qenushi juaj shkakton një "aksident" në ambiente të mbyllura.

Blini një jastëk tualeti për qenin tuaj këtu.

Pastrimi i plotë i "aksidenteve" ështëthelbësore për të parandaluar krijimin e vendeve të reja për evakuim brenda shtëpisë tuaj. Duke pasur aftësinë për të nuhatur deri në njëqind herë më shumë se njerëzit, qentë mund të dallojnë lehtësisht aromat nga urina dhe feçet që janë hequr me produkte pastrimi konvencionale si shampo qilimash dhe amoniak. Rezultati është një model shqetësues i aksidenteve të përsëritura në të njëjtin vend. Kjo do të thotë, për ju mund të jetë i pastër, por për qenin tuaj ju ende mund ta nuhasni atë.

Ne ju kemi mësuar tashmë se si të hiqni erën e urinimit nga qilimat, divanet, shtretërit dhe qilimat. Për të ndaluar qenin tuaj të shpikë vende të reja në shtëpi, fillimisht thani zonën me një leckë ose peshqir për të hequr sa më shumë lagështi. Unë rekomandoj një peshqir letre pasi është absorbues dhe nuk keni nevojë ta lani më pas, thjesht hidheni. Më pas, pastroni zonën me Herbalvet (ky është një produkt i padëmshëm për kafshët shtëpiake, i cili parandalon alergjitë dhe komplikimet e tjera të shkaktuara nga produktet e pastrimit. Nëse keni qen, harrojeni Vejën dhe të ngjashme. Shitet në dyqane shtëpiake. ).

Më pas, aplikoni një repelent në zonë për të parandaluar që qeni të urinojë përsëri atje.

Blini repelentin këtu.

Blini Herbalvet këtu.

0>Prisni që të thahet mirë përpara se ta lini qenin të qëndrojë përsëri në vend.

Lëviz në fillim