Политика за колачиња

Ова е Политика за колачиња за „Vomturmhaus Dogs“, достапно од „https://vomturmhaus.com“

Што се колачиња

Како што е вообичаена практика со скоро сите професионални веб-локации оваа страница користи колачиња, кои се мали датотеки што се преземаат на вашиот компјутер, за да го подобри вашето искуство. Оваа страница опишува какви информации собираат, како ги користиме и зошто понекогаш треба да ги складираме овие колачиња. Ние, исто така, ќе споделиме како можете да спречите складирање на овие колачиња, но тоа може да ги намали или „скрши“ одредени елементи на функционалноста на сајтовите.

Како ги користиме колачињата

Ние користиме колачиња за различни од причините наведени подолу. За жал, во повеќето случаи не постојат индустриски стандардни опции за оневозможување на колачиња без целосно оневозможување на функционалноста и функциите што ги додаваат на оваа страница. Се препорачува да ги оставите сите колачиња ако не сте сигурни дали ви се потребни или не во случај да се користат за да се обезбеди услуга што ја користите.

Оневозможување колачиња

Можете да спречите поставувањето на колачиња со прилагодување на поставките на вашиот прелистувач (погледнете во Помош на вашиот прелистувач за тоа како да го направите ова). Имајте предвид дека оневозможувањето на колачињата ќе влијае на функционалноста на оваа и на многу други веб-локации што ги посетувате. Оневозможувањето колачиња обично резултира со оневозможување на одредени функционалности и карактеристики на оваа страница. Затоа се препорачува да не ги оневозможите колачињата.

НаКолачиња што ги поставуваме

  • Колачиња за претпочитани страници

    Со цел да ви овозможиме одлично искуство на оваа страница, ја обезбедуваме функционалноста за да ги поставите вашите преференции за тоа како работи оваа страница кога го користите. За да ги запомниме вашите претпочитани, треба да поставиме колачиња за да може да се повикуваат овие информации секогаш кога ќе комуницирате со страницата е под влијание на вашите параметри.

Колачиња од трета страна

Во некои посебни случаи користиме и колачиња обезбедени од доверливи трети страни. Следниот дел детализира со кои колачиња од трета страна може да се сретнете преку оваа страница.

  • Оваа страница користи Google Analytics, која е едно од најраспространетите и најдоверливите аналитички решенија на интернет за да ни помогне да разбираме како ја користите страницата и начините на кои можеме да го подобриме вашето искуство. Овие колачиња може да следат работи како што се колку време поминувате на страницата и страниците што ги посетувате за да можеме да продолжиме да произведуваме интересна содржина.

    За повеќе информации за колачињата на Google Analytics, видете ја официјалната страница на Google Analytics.

  • Аналитика од трета страна се користи за следење и мерење на користењето на оваа страница за да можеме да продолжиме да произведуваме привлечна содржина. Овие колачиња може да следат работи како на пример колку време поминувате на страницата или страниците што ги посетувате што ни помага да разбереме како можеме да ја подобриме страницата за вас.

  • Услугата Google AdSense што ја користиме да служирекламирањето користи колаче DoubleClick за да опслужува порелевантни реклами на интернет и да го ограничи бројот на пати кога одредена реклама ви се прикажува.

    За повеќе информации за Google AdSense, погледнете ги официјалните ЧПП за приватност на Google AdSense.

Повеќе информации

Се надевам дека тоа ви ги разјасни работите и како што беше претходно споменато, ако има нешто што не сте сигурни дали ви треба или не, обично е побезбедно да го напуштите колачиња се овозможени во случај да има интеракција со една од функциите што ги користите на нашата страница.

Меѓутоа, ако сè уште барате повеќе информации, тогаш можете да контактирате со нас преку еден од нашите претпочитани методи за контакт:

Скролај на врв