Психологија

Што е балансирано куче?

Многу луѓе сакаат да имаат урамнотежено куче , но дали знаете што е балансирано куче? И што да направите за вашето куче да биде избалансирано, знаете? Ајде да го разјасниме сето тоа во оваа статија...

како да се прегрне куче

Иако прегратката може да биде знак на доминација за кучињата, понекогаш е неодоливо да го прегрнете вашето куче. И ако го правите тоа правилно, вие и вашето куче ќе ја сакате прегратката! Разберете по...

10 најдобри раси на кучиња кои треба да се остават сами

Разговаравме неколку пати овде на страницата за оставање на кучето дома цел ден. Но, некои луѓе немаат многу работа, работат надвор од домот, а сепак сакаат куче. Затоа ја напишавме статијата „Да има...

Зошто да го шетам моето куче - Важноста да го шетам моето куче

„ Живеам во куќа со голема градина. Дали треба да го шетам моето куче? “. ДА. Пешачењето е неопходно и суштинско за физичкото и психичкото здравје на вашето куче. Терапевтот за кучиња Бруно Леите...

Агресивно куче: Што предизвикува агресија?

Да ги повториме најчестите причини за агресија кај кучињата. Ако вашето куче стане агресивно или реактивно кога е изложено на некој од овие еколошки предизвикувачи, треба да се консултирате со квалифи...

Кучиња со проблеми во однесувањето

Повеќето од проблемите во однесувањето развиени од кучињата, внатре и надвор од домот, беа поучени (макар и незабележливо) од самите тутори кои, бидејќи не го разбираат начинот на кој кучињата комуниц...

Совети за добар однос помеѓу кучињата и децата

Веќе ви покажавме кои раси се најдобри за деца. Сега да дадеме совети за тоа како да се однесувате кога имате кучиња и деца во иста средина. Родителите треба да преземат одредени мерки на претпазли...

Скролај на врв