Како да изберете добра одгледувачница - Сè за кучињата

Овде веќе споменавме дека не треба да купувате куче во продавница за миленичиња или во огласи, бидејќи тие обично се одгледувачи кои имаат за цел само профит, а не физички и психолошки карактеристики на расата, покрај тоа што матриците често се експлоатираат и имаат неколку кученца во текот на нивниот живот.

Добиваме многу е-пошта од луѓе кои бараат одгледувачница од одредена раса и бараат насоки како да купат куче со добро потекло, бидејќи разговараме толку многу за тоа како да не се купи куче од лошо потекло.

Наоѓањето сериозна одгледувачница не е лесна задача и бара посветеност, но одлуката да се има куче е нешто за што треба да се размислува, планира и посакувана. Наоѓањето одгледувачница е само еден дел од целиот процес.

Ако размислувате да купите чистокрвно куче, важно е да ги прочитате овие написи:

Важноста од педигре

Идеални раси за деца

Кучиња чувари

Раси кои многу лаат

Раси со повеќе енергија (возбудени кучиња)

Избегајте од термините „мини“, „минијатура“ итн

Групи на раси и нивните разлики

Откако ќе се одлучите за совршената раса за вас, време е да знаете како да го примите ова куче на дома и што треба да очекувате од оваа прва фаза:

Пред да добиете куче

Изберете кученце

Совети за оние кои имаат ново куче

Како се дружат кученца

Идеално време да се извади кученце од коеотпадоци

Првиот месец на кучето дома

Фази од животот на кучето

Па, сега е време да се најде одгледувачница која вреднува карактеристиките на расата, и физички и психолошки. Кога избираме раса, ја избираме со причина. Создаваме очекувања како што е возбудено, мирно, резервирано, приврзано куче... Добро е што овие очекувања се исполнети, па затоа е толку важен изборот на вистинската одгледувачница. За да не купувате играчка пудлица што се претвора во џиновска пудлица, златна што ви ја уништува целата куќа или француски булдог што напаѓа луѓе.

Видете совети како да изберете добар одгледувач:

Скролај на врв