помалку интелигентни раси

Интелигенцијата на кучето е релативна. Стенли Корен напиша книга наречена Интелигенцијата на кучињата, каде што рангираше 133 раси. Интелигенцијата на Корен се заснова на бројот на повторувања на секоја трка за да научи одредена команда.

Видете го целосниот ранг овде и како помина студијата.

Ајде да одиме на трките:

1. Авганистански пес

2. Басенџи

3. Англиски булдог

4. Чау чау

5. Борзои

6. Bloodhound

7. Пекинезе

8. Бигл

9. Basset Hound

10. Ши Цу

Англискиот булдог е 77-ми во рангирањето на интелигенцијата

Скролај на врв