Совети за добар однос помеѓу кучињата и децата

Веќе ви покажавме кои раси се најдобри за деца. Сега да дадеме совети за тоа како да се однесувате кога имате кучиња и деца во иста средина. Родителите треба да преземат одредени мерки на претпазливост за овој соживот да биде хармоничен и среќен.

1. Внимавајте ако вашето куче ја користи устата за играње, движење или контролирање на детето. Секое кученце старо над 5 месеци не треба да ја користи устата за играње, а најверојатно не игра, туку всушност се обидува да ги контролира или доминира луѓето со забите, без разлика колку е нежен.

2. Бидете внимателни ако вашето куче се навлезе помеѓу вас и детето за време на гушкање или приврзани интеракции. Ова може да укаже на љубомора, латентна агресија или заштитност кон вас, сопственикот.

3. „Остави ги кучињата да спијат“, израз еквивалентен на „не боцкај го јагуарот со краток стап“, рекол некој кој навистина познавал кучиња. Научете и НИКОГАШ не дозволувајте децата, членовите на домаќинството или посетителите да се изненадат, да се разбудат или да гушнат куче што спие. Исто така, кучињата по природа се понамќорни и потешки ноќе, а ако вашето куче паѓа во тежок сон, однесете го на приватно место или кај неговиот превозник, на тој начин ќе го избегнете ризикот од исплашено дете. го горе.

4. Внимавајте на какво било режење, без разлика дали се шегувате или на друг начин. Кучињата ржат само за да не предупредаткој ќе касне. Сопствениците често коментираат дека нивните кучиња постојано ржат, а се шокираат кога конечно ќе касне некого, бидејќи верувале дека и покрај ржењето никогаш нема да загризат. Режењето не е вокализација што кучето ја прави за да „зборува“, иако некои одгледувачи на одредени раси веруваат во митот дека нивната раса „зборува“, обично ротвајлери. Кучињата не „зборуваат“ со ржење - тие ржат за да ни кажат дека им треба помош и да не алармираат дека сакаат да гризат.

5. Пазете се од комбинирани дејства: вашето куче може да биде убаво кога детето ќе му пријде за време на џвакањето и да биде убаво кога го гушкате додека се легне на софата. Но, вашето куче може да реже или дури и да касне кога детето ќе му пријде и ќе го прегрне додека лежи на каучот и џвака. Имено: вашето куче може да биде убаво кога добива прегратки од детето, и да биде убаво кога го задржува поводникот да не го брка семејството или мачка, но може да реже, да скока или да гризе ДОДЕКА е воздржано или фрустрирано.

Како совршено да воспитувате и воспитувате куче

Најдобар метод за вас да едуцирате куче е преку Сеопфатно одгледување . Вашето куче ќе биде:

Смирено

Однесувано

Послушно

Без анксиозност

Без стрес

Без фрустрации

Поздраво

Ќе можете да ги елиминирате проблемите со однесувањето на вашето куче на емпатичен и почитуван начини позитивно:

– мочање надвор од место

– лижење шепа

– посесивност со предмети и луѓе

– игнорирање наредби и правила

– прекумерно лаење

– и многу повеќе!

Кликнете овде за да дознаете за овој револуционерен метод кој ќе го промени животот на вашето куче (и вашиот исто така).

Скролај на врв