Знаеме. Го сакате вашето куче повеќе од било што на овој свет. Би направил се за своето куче. До денес, сте направиле се за вашето куче.

Понекогаш, оние кои никогаш немале куче не разбираат како се чувствуваме за нашите кучиња. Но, сите ние, кои секојдневно живееме со овие суштества од друг свет, знаеме колку е огромна нашата љубов, како правиме се за нив и како навистина ги сакаме како деца.

Тука набројуваме работи кои само оние кој има куче може да разбере. И ние сме сигурни дека ќе се согласите со нас!

1. Нема ништо подобро од тоа да се вратите дома за да го најдете вашето куче после напорниот ден

Не некој ќе те сака исто колку и твоето куче. НИКОЈ!

2. Ништо не е полошо од тоа да ги гледаме болни

Работа, запознавање, секојдневни стресови… што е тоа блиску до болката да ги видиме нашите болни кучиња?

3. Ништо не е поважно од тоа да им кажете на пријателите што направи вашето куче денес

„Трчаше низ куќата 1 час, стана така уморен, толку уморен, што ми заспа во скут! Тоа беше најслаткото нешто досега!“

4. Ништо не мириса поубаво

Можете да го гушкате вашето куче до крајот на животот и ќе бидете среќни .

5. Има некои работи што вашето куче не ги сака и кои МОРА ДА СЕ ПОЧИТУВААТ

„Тој мрази да го грабнат зад увото. И тој само јадекиткајте со малку месо. И мора да биде филе мињон.“

6. Тие можат да ве манипулираат да правите што сакаат

Кој може да одолее на тој сожалувачки поглед?

7. Секогаш можете да очекувате безусловна љубов

Сериозно! НЕКОГАШ! Без компликации или ДР!

8. Да ги спречите да направат нешто е многу тешко

„Не, сега не можеме да одиме на прошетка. Не, не можете да имате парче од мојата лазања. Не можеш да каснеш за да си играш.“

9. Да го оставиш кучето дома и да одиш на работа е најтешкиот дел од денот

Кога ќе сакаш да си одам дома, само размисли за своето куче. Веројатно ви недостасува вашето куче повеќе отколку вашето семејство.

10. Вашето куче ве разбира на начин на кој луѓето никогаш нема да разберат

Има моменти кога сите вие потребно е вашето куче да ве направи навистина среќни. Тие разбираат СЕ.

Како совршено да воспитувате и воспитувате куче

Најдобар метод за вас да едуцирате куче е преку Сеопфатно одгледување . Вашето куче ќе биде:

Смирено

Однесувано

Послушно

Без анксиозност

Без стрес

Без фрустрации

Поздраво

Ќе можете да ги елиминирате проблемите со однесувањето на вашето куче на емпатичен, почитуван и позитивен начин:

- мочајте надвор место

– лижење нашепи

– посесивност со предмети и луѓе

– игнорирање наредби и правила

– прекумерно лаење

– и многу повеќе!

Кликнете овде за да дознаете за овој револуционерен метод кој ќе го промени животот на вашето куче (и вашиот исто така).

Скролирај на врв