10 раси кои опаѓаат помалку влакна

Доколку барате куче кое не опаѓа многу влакна, подготвивме листа која ќе ви помогне. Општо земено, кучињата со долга коса се кучињата кои опаѓаат помалку коса, спротивно на она што многумина мислат.

Погледнете ги тука расите кои опаѓаат најмногу.

Многу луѓе мислат дека кучињата кои имаат кратка коса фрли малку коса, но тоа не е вистина. Краткокосите раси како мопс, француски булдог, итн, фрлаат многу повеќе влакна. Расите со крзно и подвлакно како германски овчар, лабрадор итн. исто така опаѓаат многу влакна.

Погледнете ги тука расите што опаѓаат најмногу и оние што опаѓаат:

Ако косата на вашето куче многу опаѓа, видете овде за губењето на косата и што може да биде тоа. Понекогаш можеби е само време од годината или можеби има болест како што се алергии, дерматитис, шуга или лоша исхрана.

Погледнете го видеото со дерматологот и ветеринар Мишел Камарго кој објаснува за падот коса:

Ајде да одиме на списокот!

1. Bichon Frisé

Видете овде сè за Bichon Frisé.

2. Brussels Griffon

Види овде сè за Brussels Griffon.

3. Chinese Crested Dog

Видете овде сè за кинеското куче со гребен.

4. Greyhound

Видете овде сè за Greyhound.

5. Комондор

6. Малтешки

Видете овде сè за Малтежаните .

7. Пудлица

Видете сè за пудлицата овде.

8. Ласа Апсо

Видете сè овде за Ласа Апсо.

9. Ших Цу

Види овде сè за Ших Цу.

10. Јоркшир

Видете овде сè за Јоркшир.

Како совршено да едуцирате и воспитате куче

Најдобриот метод за вас да едуцирате куче е преку Сеопфатно создавање . Вашето куче ќе биде:

Смирено

Однесувано

Послушно

Без анксиозност

Без стрес

Без фрустрации

Поздраво

Ќе можете да ги елиминирате проблемите со однесувањето на вашето куче на емпатичен, почитуван и позитивен начин:

– мочајте надвор место

– лижење шепа

– посесивност со предмети и луѓе

– игнорирање наредби и правила

– прекумерно лаење

– и многу повеќе!

Кликнете овде за да дознаете за овој револуционерен метод кој ќе го промени животот на вашето куче (и вашиот исто така).

Скролај на врв