Диети кои го намалуваат мирисот на измет - Внатрешна / Внатрешна средина

Кучињата секој ден се поблиску до луѓето и стариот став дека животните мора да останат во дворот паѓа во употреба.

Еве зошто не треба постојано да го оставате кучето во дворот. цело време.

Во моментов, кучињата добиваат се повеќе простор во домовите, преземајќи ја улогата на „дете“ во бразилските семејства. Големата непријатност при одгледувањето кучиња во затворен простор се однесува на мочање и измет. Не само поради локалната нечистотија, туку и поради силниот мирис. Поради оваа причина, пазарот за домашни миленици се обидува да одговара на профилот на воспитувачите на кучиња, како и на актуелната рутина на овие кучиња кои живеат во нив. Знаејќи го ова, денес на пазарот има храна што значително го намалува лошиот мирис на изметот.

Дали е штетна храната во затворен простор?

Овие храни наменети за затворени средини во својата формулација ги имаат сите хранливи материи што му се потребни на вашето домашно милениче за да биде во добро здравје, односно снабдувањето со оваа храна нема да влијае на здравјето на вашето домашно милениче на ниту еден начин. Главната цел на оваа храна е удобноста и благосостојбата на воспитувачите, бидејќи она што ги разликува доводите за внатрешни средини од таканаречените нормални доводи, е компонентата наречена Saponified Yucca Extract , која потекнува од растение, кое пак го намалува мирисот на кучешкиот измет до 56%. Како што беше кажано претходно, оваа компонента нема да им наштети на домашните миленици ,бидејќи ќе служи како алтернативен извор на влакна.

Придобивки од храната за домашни миленици за внатрешни средини

Продажбата на овој производ расте секој ден на пазарот за домашни миленици, не само во Бразил , но во светот. Придобивките од оваа храна се фантастични, а продажната цена не е преголема, што ја прави одлична опција за тутори на кучиња. Во однос на придобивките од оваа добиточна храна, можеме да споменеме: таа е комплетна храна, богата со хранливи материи и избалансирана за исхрана на кучето; Има голема вкусност, односно добиточната храна има различен вкус што ги привлекува кучињата; Бидејќи тоа е добиточна храна со добри хранливи материи, постои подобра употреба на храната, а со тоа се намалуваат количините на измет; Мирисот на столицата ќе се намали за повеќе од половина; Косата е сјајна и здрава. Важно е да се нагласи дека, како и кај секој производ, постојат попознати и посигурни брендови, а други помалку сигурни.

Брендови за добиточна храна што го намалуваат мирисот на изметот

Постојат две од најпознатите брендови кои ги нудат овие придобивки за туторите на кучиња: Royal Canin и Premier. Вашиот избор ќе зависи од вредноста, довербата што ја имате во секоја марка и особено од вкусот на вашето куче. Да, тој може да претпочита едно од друго. Ќе треба да го направите тестот за да откриете кој е идеален за вашето куче.

Royal Canin Indoor

Ројал беше еден од пионерите вооброци кои го намалуваат волуменот и мирисот на изметот, идеални за кучиња кои живеат во стан. Имаат храна за кутриња, возрасни и постари лица.

Кликнете овде за да ги видите сите цени.

Premier Ambientes Internos

Premier има повеќе опции, вклучително и за специфични раси и исто така и медикаментозна храна. Има и храна со два вкуса која е навистина убава за кучиња на кои лесно им здосадува.

Кликнете овде за да ги видите цените.

Како да ја изберете најдобрата храна за вашето куче?

Општо земено, изберете храна со која вашето домашно милениче е најпријатно. Исто како и ние луѓето, кучињата имаат и лични преференци за храна, така што некои животни имаат тенденција да се разболат од храна по одредено време. Во моментов, секоја добиточна храна на нејзиното пакување или етикета опишува за која класа на животни е означена. Постарото куче, на пример, треба да користи сениорска храна, како и кучињата кои имаат некој вид хронична болест, да користат соодветна храна за да водат квалитетен живот. Важно е, пред да купите храна за добиточна храна, да побарате мислење од ветеринарот одговорен за здравјето на вашето животно, бидејќи одредени здравствени проблеми може да се влошат како резултат на храната означена како нормална.

Сакате да ја смените храната на вашето куче? Погледнете подолу како правилно да го направите прекинувачот:

Како совршено да едуцирате и одгледувате куче

Најдобротометод за едукација на куче е преку Сеопфатно одгледување . Вашето куче ќе биде:

Смирено

Однесувано

Послушно

Без анксиозност

Без стрес

Без фрустрации

Поздраво

Ќе можете да ги елиминирате проблемите со однесувањето на вашето куче на емпатичен, почитуван и позитивен начин:

- мочајте надвор место

– лижење шепа

– посесивност со предмети и луѓе

– игнорирање наредби и правила

– прекумерно лаење

– и многу повеќе!

Кликнете овде за да дознаете за овој револуционерен метод кој ќе го промени животот на вашето куче (и вашиот исто така).

Скролај на врв